Επικοινωνία

Παλατιανής 36, Ίλιον 2105024681 - Ηπείρου 66, Αθήνα 2108217341 - fax 2182189416

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ασφάλιση κατοικίας ….. αξίζει;

Η σωστή ενημέρωση , βοηθάει στην πρόληψη.

Η ανάγκη ασφάλισης της κατοικίας μας σίγουρα δεν είναι προτεραιότητά μας μέσα σ’ όλο αυτό το σύνθετο και δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε. Άλλες οικονομικές ανάγκες φαντάζουν πιο σημαντικές για να ικανοποιηθούν πρώτες.

Ίσως όμως θα πρέπει να δούμε την ασφάλιση της κατοικίας μας με διαφορετικό τρόπο.
Το σπίτι μας είναι η βάση μας, είναι ο χώρος που εξ’ ορισμού είναι ιδιωτικός και απαράβατος και εκεί που περνάμε τις οικογενειακές μας στιγμές.

Αν ρωτούσαμε τους κατοίκους το 1995 στο Αίγιο, το 1999 στο Μενίδι, την Μεταμόρφωση και την Πετρούπολη, μια μέρα μετά τους σεισμούς αν θα ήθελαν να ασφαλίσουν την κατοικία τους σίγουρα θα απαντούσαν όλοι θετικά. δείτε παρακάτω στον πίνακα που επισυνάπτουμε συγκεκριμένα στοιχεία.


Όμως ακόμη και τώρα που ξέρουμε ότι είμαστε μία σεισμογενής χώρα, ασφαλισμένο είναι κάτω από το 20% των κατοικιών και επιχειρήσεων.

 “Το σπίτι μας” λοιπόν, που είναι τόσο σημαντικό για τις στιγμές της ζωής μας, σε περίπτωση μιας απροσεξίας ή ατυχίας (πυρκαγιάς) ή μιας φυσικής καταστροφής, όπως ο σεισμός, θα μας είναι πολύ δύσκολο να το επισκευάσουμε ή να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή.Ακόμα θυμάμαι τον πατέρα μου, όταν αποφασίσαμε να γκρεμίσουμε το παλιό μας σπίτι στην Πετρούπολη για να χτίσουμε ένα πιο σύγχρονο, που παρ’ όλο που ήταν προγραμματισμένη η κατεδάφιση μου είπε: εγώ δεν έρχομαι να δω να γκρεμίζουν το σπίτι μου.

Έτσι λοιπόν η καταστροφή του σπιτιού μας σίγουρα θα μας προκαλέσει θλίψη. Όμως, αν ξέρουμε ότι είναι ασφαλισμένο κι ότι υπάρχει κάποιο κεφάλαιο για να μπορέσουμε να το ξαναφτιάξουμε σίγουρα θα δούμε την κατάσταση με περισσότερη αισιοδοξία.

Τα καλά νέα είναι ότι η ασφάλιση της οικοδομής του σπιτιού μας για παράδειγμα 100 τμ, για να μας καλύψει για τις περισσότερες, αν όχι για όλες, τις ατυχίες ή φυσικές καταστροφές, μας κοστίζει λιγότερο από 0,50 λεπτά την ημέρα. Δηλαδή περίπου 150 ευρώ τον χρόνο. Αν ασφαλίσουμε και το περιεχόμενο του σπιτιού θα μας κοστίσει έως 200 ευρώ το χρόνο.

Ενημερωθείτε σήμερα κιόλας και μάθετε, πόσο κοστίζει η ασφάλιση του σπιτιού σας από την ιστοσελίδα μας www.all-finance.gr , ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2105024681- 2105024686, για να ζητήσετε αναλυτικές πληροφορίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου