Επικοινωνία

Παλατιανής 36, Ίλιον 2105024681 - Ηπείρου 66, Αθήνα 2108217341 - fax 2182189416

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βασίλης Κορκίδης: Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

Η ανησυχία για την επάρκεια ειδών διατροφής γίνεται όλο και πιο έντονη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει αρκετές χώρες να απαγορεύσουν τις εξαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων, όπως είναι το σιτάρι, η ζάχαρη, τα ζυμαρικά, τα φυτικά έλαια. Η Αργεντινή, μάλιστα, έχει απαγορεύσει κάποιες εξαγωγές μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023, δηλαδή 1,5 χρόνο μπροστά. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης επιχείρησε να εξηγήσει όσο καλύτερα γίνεται τη σημερινή κατάσταση στο εμπόριο. «Ο χάρτης του παγκόσμιου εμπορίου μεταβάλλεται», είπε ο κύριος Κορκίδης. «Φτάσαμε σε ένα αδιέξοδο. Μια φούσκα που έσπασε. Γι’ αυτό βλέπουμε και τις απαγορεύσεις εξαγωγών», πρόσθεσε.

Τι συμβαίνει, όμως, με την εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα; «Δεν αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ελλείψεις αλλά αυξήσεις. Αυξήσεις που μετακυλίονται στον καταναλωτή», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Η λύση είναι η εύρεση των εναλλακτικών πηγών ώστε να αντικαταστήσουμε αυτό που χάνουμε. «Δυσκολευόμαστε να τα βρούμε». Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα, ακούμε ευρωπαίους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για έναν παγκόσμιο λιμό. Πόσο πιθανός είναι; «Τα πάντα μπορούν να συμβούν», υποστηρίζει ο κύριος Κορκίδης.

Εξήγησε γιατί ο αγρότης είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. «Δεν έχει καμία σχέση με τις εικόνες που είχαμε παλαιότερα. Να γίνουν συνέργειες, να δημιουργηθούν μίνι συνεταιρισμοί. Η καλύτερη startup σήμερα είναι μια μικρή αγροτική επιχείρηση», δηλώνει ένας άνθρωπος με εμπειρία και γνώση στην παραγωγική τάξη.

Πηγή: newsbeast.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου