Επικοινωνία

Παλατιανής 36, Ίλιον 2105024681 - Ηπείρου 66, Αθήνα 2108217341 - fax 2182189416

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η αλήθεια για το ιδιωτικό χρέος στην ΕλλάδαΤου Δημήτρη Τσαγκαράκη

Το Ιδιωτικό Χρέος που προσεγγίζει τα 250 δις. και καταγράφεται ως "αποτέλεσμα πανδημίας" από πολυδιαφημισμένους Δικηγόρους, Συλλόγους, βιτρίνες δικηγόρων και βέβαια λοιπούς Δανειο- πατέρες, δεν είναι φυσική εξελικτική πορεία μιας οικονομικής κρίσης, που στην έξοδο της συνάντησε την υγειονομική και καλά θα κάνετε να σιωπάτε αντί να παραπλανάτε τον κόσμο με σκοπό αφενός την διεύρυνση της πελατείας σας από δεξαμενή που παράγει εύκολα έσοδα, αφετέρου τον αποπροσανατολισμό του από το πραγματικό πρόβλημα. Όχι, δεν τίθεται θέμα χρεών που προκάλεσε η κατ΄ εσάς πανδημία των οποίων την διαγραφή ζητάτε επικαλούμενοι πλήθος φωνών.

Και αλήθεια σε ποιο σημείο της εξελικτικής τροχιάς αντιληφθήκατε ότι στην έξοδο απο την οικονομική κρίση συναντήσαμε την υγειονομική; Αντί να γράφετε ότι σας κατέβει ή ότι πιστεύετε ότι θα χαϊδέψει τα αυτιά του κόσμου που προσπαθείτε προσεγγίσετε με σκοπό να αποκομίσετε ίδιον όφελος, ή εμφανιστείτε σε δημόσιο διάλογο ή ακολουθείστε την ασφαλή μέθοδο της σιωπής. Ήρθε ποτέ Αναλυτής να σας καθοδηγήσει ή να σας προτείνει τρόπους χειρισμούς και γραμμή υποστήριξης σε μια νομική υπόθεση; Εσείς γιατί ασχολείστε με θέματα αναλυτών, αφού το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να εκτεθείτε; Όχι Δικηγόροι, Σύλλογοι, Βιτρίνες και Λοιποί Δανειοπατέρες το Ιδιωτικό Χρέος δεν είναι το αποτέλεσμα της κατ’ εσάς πανδημίας αλλά η συνειδητή επιλογή των Κυβερνήσεων και των Τραπεζών των οποίων τα συμφέροντα υποστηρίζετε, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο.

Να σας θυμίσω ότι τίποτα δεν φαινόταν ικανό να ανατρέψει τις ισορροπίες μέχρι την 15/9/2008 την ημέρα κατάρρευσης της Lehman, όπου άρχισε και η κατάρρευση του διεθνούς οικονομικού συστήματος. Και η φιλελεύθερη πολιτική ποια ήταν αγαπητοί Δικηγόροι, Σύλλογοι, Βιτρίνες και Λοιποί Δανειοπατέρες; Οι Κυβερνήσεις να διασώζουν τις Τράπεζες (επιβαρύνοντας τον απλό λαό με χρέος που δεν του ανήκει), στην συνέχεια οι Τράπεζες να διασώζουν τις Κυβερνήσεις (επίσης επιβαρύνοντας τον απλό λαό μέσω επιβολής περιοριστικών μέτρων) και μετά κράτη και τράπεζες από κοινού να διασώζονται από τις κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω της μαζικής εκτύπωσης χρημάτων (ομοίως επιβαρύνοντας τον απλό λαό με πληθωρισμό σε μία εποχή μάλιστα που ο εισοδηματικός περιορισμός είχε μειωθεί στο 75%).

Ήταν λογικό αυτή η πλασματική διόγκωση των Ισολογισμών των Τραπεζών να μην μπορεί να γίνεται αιώνια συνεπώς να είστε σίγουροι αγαπητοί Δικηγόροι, Σύλλογοι, Βιτρίνες και Λοιποί Δανειοπατέρες ότι, κάποια στιγμή θα καταρρεύσει το σύστημα και θα καταρρεύσετε τόσο εσείς που τους υποστηρίζετε όσο ο απλός λαός που θα σας εμπιστεύεται, γιατί το ιδιωτικό χρέος σε ποσοτικό μέγεθος θα συνεχίσει να υπάρχει εξ αιτίας σας, αλλά σε διαφορετική μορφή. Και με τα άρθρα σας αυτό που κάνετε είναι να υποθηκεύετε το οικονομικό μέλλον ενός απλού κόσμου που ούτως ή άλλως είναι υποθηκευμένο ερήμην του. Ασχοληθείτε λοιπόν με τον τομέα σας και μόνο με αυτόν. Η λύση στο Ιδιωτικό Χρέος είναι συντεταγμένη Παύση Πληρωμών για 92 ημέρες (πρόκληση ασφυξίας ρευστότητας) και 183 ημέρες (πρόκληση κεφαλαιακής ανεπάρκειας).

Γιατί ; Γιατί το πραγματικό Ιδιωτικό Χρέος δεν υπερβαίνει το 40% (το προσεγγιστικό υπόλοιπο αφορά παράνομη πιστωτική επέκταση) και η αθέτηση υποχρεώσεων των οφειλετών δεν γεννήθηκε από κακοπιστία των οφειλετών αλλά από κάκιστους κρατικούς χειρισμούς, εκτός και αν θεωρείτε ότι η απομείωση του εισοδήματος ήταν επιλογή του απλού κόσμου, του ίδιου κόσμου που προσπαθείτε να πείσετε ότι για την οικονομική του δυσπραγία ευθύνεται η κατ’ εσάς πανδημία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου