Επικοινωνία

Παλατιανής 36, Ίλιον 2105024681 - Ηπείρου 66, Αθήνα 2108217341 - fax 2182189416

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φοιτητές του ΑΠΘ κατασκεύασαν αερόχημα που πετά με ηλιακή ενέργεια

Η ομάδα μπήκε στη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης του διαγωνισμού αεροναυπηγικής Air Cargo Challenge


Ένα μη επανδρωμένο αερόχημα το οποίο θα μπορεί να πετάει συνεχόμενα έως και τρεις ημέρες χάρη στην ηλιακή ενέργεια ανέπτυξαν φοιτητές του ΑΠΘ.ΑΣΦΑΛΙΣΟΥ ONLINE ΕΔΩ:
Πρόκειται, σύμφωνα με την ertnews.gr, για την ομάδα ASAT – Aristotle Space & Aeronautics Team του ΑΠΘ η οποία στο πλαίσιο του project Αeronautics αποφάσισε να πειραματιστεί ξεκινώντας τον σχεδιασμού του solar UAV.

Το σύγχρονο αερόχημα θα χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για την αναγνώριση της πυρκαγιάς και ένα σύστημα τηλεμετρίας για να επικοινωνεί με τον σταθμό βάσης. Η πτήση του θα καθοδηγείται από έναν αυτόματο πιλότο που αναπτύσσει η ομάδα.

Όπως εξηγούν οι δημιουργοί του αεροχήματος, ένα από τα κλειδιά επιτυχίας του θα είναι τα φωτοβολταϊκά που θα τοποθετηθούν σε αυτό. Ρόλος τους θα είναι να συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια, η οποία έπειτα θα αποθηκεύεται μέσω μπαταριών και να αξιοποιείται όταν δεν θα υπάρχει φως.

Η ομάδα Aeronautics έχει κατάφερε να μπει στη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης του σημαντικού διαγωνισμού αεροναυπηγικής Air Cargo Challenge ενώ την πρώτη χρονιά συμμετοχής της κατέκτησε την 12η θέση.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2022 θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό με solar UAV, ελπίζοντας πως θα είναι αυτό που θα την εκτινάξει στην κορυφή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου